Proměna není jen změna

Když myslím „staňte se novou“, nemyslím jinou. Jste to stále Vy. A tady spatřuji rozdíl mezi slovem změna a proměna. Změna může být k dobrému i špatnému. Nedělejte ze sebe ale prosím někoho úplně jiného! Buďte to, prosím, stále Vy! Naopak, buďte to tolik Vy, jako nikdy předtím!

Buďte jako zárodek, který něco živého zanechal k dalšímu samostatnému životu. Housenka nejdříve sbírá dostatek potravy a energie, potom odpočívá v kukle a vše se usazuje a vyvíjí, aby jednoho dne vyletěl dokonalý motýl. Motýl, který bude létat přesně na tom místě, ke kterému byl stvořen a tam bude šťastný. Bude létat s ostatními, ale sám je jedinečný a stvořen byl kvůli sobě samému. Dá život dalšímu potomstvu, ale ty také musí připravit na samostatný život a ne žití v závislosti.

Věřte mi, jistě jste se narodili tam, kde bylo třeba a takoví, jací jste měli být. Dokonalí. Jen jste to možná zapomněli a nevíte, kým jste. Motýlem, noční můrou, nebo že by ptákem? Nezlobte se na ostatní,  že Vám „neumožňují“ být šťastnými a vzpomeňte si a také ujasněte, co vlastně chcete. Pokud to neuděláte, nemáte nejmenší tušení,  kdo jste a jak Vaše štěstí vypadá. Proto ho také nevidíte, ani kdyby bylo za rohem.